GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI FALUSI TURIZMUS EGYESÜLET

Falusi Turizmus Nemzeti Tanúsító Védjegy

Tájékoztató a Falusi Turizmus Napraforgós Védjegy bevezetéséhez

A Nemzetgazdasági Minisztérium az egyes szálláshely típusokhoz tartozó védjegyek kiadásának, nyilvántartásának rendszerét különböző szakmai szervezetekre bízza, így a falusi szálláshelyek védjegyrendszerét a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségére bízta.

A falusi szálláshely napraforgóval tanúsító védjegy a Nemzetgazdasági Minisztérium által létrehozott
és a FATOSZ által működtetett rendszer, amelynek alapvető célja, hogy – összhangban a szálláshely-szolgáltatási tevékenység folytatásának részletes feltételeiről és a szálláshely-üzemeltetési engedély kiadásának rendjéről szóló 239/2009. (X. 20.) Korm. rendeletben foglaltakkal – garanciát nyújtson a szálláshelyszolgáltatás-nyújtás minőségének a szakmai elvárásoknak megfelelő színvonalára.

A védjegy további célja a szálláshely-üzemeltetési engedélyben meghatározott követelményeken felül, további minőségi követelményeket nyújtó szolgáltatók pozitív megkülönböztetése és kiemelése az azokat nem vállaló vállalkozásokkal szemben, a tudatos fogyasztói (turista) magatartás elősegítése, a tájékozott fogyasztói döntés meghozatalának megkönnyítése, valamint a szolgáltatók minőségfejlesztésre, magas színvonalú szolgáltatásnyújtásra, fogyasztó (turista) orientált szemléletre történő ösztönzése.